O nama

Dugogodišnje iskustvo, kvalifikovani majstori, kao i upotreba proverenih materijala domaćih i stranih proizvođaca garantuje kvalitet u izvođenju molerskih radova. Izvodimo sve vrste molerskih radova, od najjednostavnijih (samo krečenje) pa do onih najzahtevnijih koji se rade uvoznim dekorativnim materijalima. Pre početka radova radimo 100% zaštitu podova i stvari zaštitnim folijama i zaštitnim samolepivim papirnim trakama. Nakon završetka radova uklanjamo zaštitu tako da iza nas sve ostaje čisto.

slika 2

Nakon zaštite pristupa se skidanju stare boje, struganjem, sa zidova i plafona (ako se ukaže potreba za tim, što zavisi od toga koliki je nanos stare boje i kvaliteta podloge). Po završenom struganju, sve površine se premazuju disperzivnom podlogom a zatim se popunjavaju veća oštećenja materijalom na bazi gipsa, da bi se nakon toga pristupilo gletovanju glet masom u više slojeva 2-4. Nakon gletovanja, sve površine se mašinski šmirglaju mašinom zvanom „žirafa“ koja poseduje snažni usisivač za prašinu i time se izbegava prašina u prostoru, što nije slučaj kod ručnog šmirglanja. Kada se završi priprema izgletovanih površina nanosi se podloga za bojenje ili podloga za neki od dekorativnih materijala.

Boje za unutrašnju upotrebu mogu biti disperzivne i akrilne. Disperzivne su jeftinije dok su akrilne dosta kvalitetnije, izdašnije i samim tim i skuplje. Umesto boje na izgletovane zidove mozemo da uradimo neki dekorativni zavrsni sloj tipa „OTTOCENTO“, „PALLAS“ , SABULA, TRAVERTINO, SPATULATO, COCCO ANTICO… Radi lakšeg izbora tehnike i tona posedujemo kataloge za sve materijale.

Gipsani radovi

Dugogodišnje iskustvo u izvođenju svih vrsta gipsanih ili gipsarskih radova po sistemu „knauf“.
U program gipsanih radova spadaju: Spušteni plafoni, pregradni zidovi, oblaganje zidova i toplotna i zvučna izolacija, izrada polica i šankova od gipsanih ploča i ugradnja gipsanih livenih lajsni i elemenata.

Šta je gips?
Gips je jedinjenje kalcijum-sulfata i vode. Njegova hemijska formula glasi: CaSO4 x 2H2O. Danas su gips i gips-karton ploče, pronašli svoje mesto u građevinarstvu, naročito u oblasti dizajna enterijera i unutrašnjosti stambenih i poslovnih objekata.

622784145963271

Zašto preporučujemo gipsane radove? I koja je prednost upotrebe gips-karton ploča?

 1. Brža ugradnja
  Gipsani zidovi ili zidovi od gips-karton ploča se zidaju, tj. konstruišu tri do četiri puta brže od konvencionalnog zidanja ciglom ili blokom. Zidanje nije samo naporano, već je potrebno i mnogo vremena da se ti zidovi osuše. Gipsani radovi su tip suve gradnje, bez vode, pa je i sam proces ugradnje brži i vremenski efikasnijii.

 2. Jednostavnost ugradnje
  Sam proces ugradnje je jednostavan. Kod standardne gradnje nakon zidanja zidova, vrši se sprovođenje električnih instalacija. Kod ovog sistema je to unapred isplanirana aktivnost, jer se instalacije sprovode kroz gipsani zid i unapred planiraju otvori za utičnice, prekidače i dr, i tako se skraćuje vreme izvođenja radova.

 3. Lagani su
  Gipsani zidovi su osam do deset puta lakši od zidanih zidova, smanjujući tako statičko opterećenje konstrukcije. Ovo je naročito značajno u viskogradnji.

 4. Fleksibilnost
  Gipsani radovi i pregradni zidovi su vrlo fleksibilni kada je u pitanju stvaranje i deljenje prostora, omogućavajući tako jednostavano planiranje i dizajn enterijera. Njihova svestranost omogućava nam maksimalno iskorišćenje prostora.

 5. Zvučna izolacija
  Pregradni zidovi i spušteni plafoni od gips-karton ploča, smanjuju nivo buke i dobri su zvučni izolatori. Veća zvučna izolacija se može postići korišćenjem gips-karton ploča veće debljine kao i umetanjem mineralne vune u prostor između ploča.

 6. Zaštita od požara
  Negorivost gips karton ploča zasniva se takođe na dobrim svojstvima gipsanog jezgra.

 7. Toplotna izolacija
  Gipsani zidovi su pet puta bolji toplotni izolatori od cigle ili bloka zbog svoje niske toplotne provodljivosti. Niska toplotna provodljivost i visoka toplotna otpornost znači manju potrošnju električne energije jer smanjuje upotrebu klima uređaja i uređaja za grejanje.

 8. Ekološki
  Gipsani radovi se izvode sa materijalima koji se recikliraju 100% i ne štete životnoj sredini. Građevinski materijali s nižom provodljivošću toplote (napr. drvo, gips) stvaraju osećaj toplote i udobnosti. Zato su i gips karton ploče važan faktor zdravog stanovanja.